Lewis had hekel aan darts nadat hij toernooi miste door positieve coronatest: 'Het was demotiverend nadat ik zo hard gewerkt had'

Adrian Lewis won maandagavond met 2-0 sets van Jose de Sousa en is daarmee door naar de tweede ronde op de World Grand Prix, waarin Chris Dobey wacht.

Lewis had al drie jaar niet meer in dit toernooi gespeeld en sprak over zijn huidige vorm en op welke manier de 'oude Lewis' van vroeger weer naar boven kan komen.

"Ik heb hier nog nooit gespeeld, maar ik vond het publiek fantastisch. Er waren er niet veel, maar dat heeft ook te maken met het feit dat mensen hoge kosten hebben aan rekeningen en dat soort dingen. Dan kan je ook niet veel verwachten'', zei Lewis tegen Online Darts.

"Ik moet er veel meer werk in stoppen, dat is hoe ik er nu in sta. Ik probeer er gewoon van te genieten. Ik zou 4 á 5 uur per dag moeten trainen, maar momenteel doe ik dat niet. Zou ik dat moeten doen? Ja, dat zou ik wel moeten doen. Maar ik probeer ervan te genieten."

De laatste keer dat hij zou spelen in de World Grand Prix was twee jaar geleden, toen hij zich moest terugtrekken vanwege een positieve COVID-test. Dat was destijds een zeer frustrerende periode voor de Engelsman.

"Toen ik COVID kreeg, werd ik uit de World Grand Prix gehaald. Ik had op dat moment echt een hekel aan darts. Je speelt alle ProTours, Europeanen en voor je het weet heb je COVID en ben je eruit geschopt. Je hebt geen ranking geld en voor je het weet ga je van nummer 14 op de wereldranglijst naar nummer 38. Ik haatte het om eerlijk te zijn, ik denk bij mezelf dat ik er zoveel werk in heb gestoken en dat was erg demotiverend.''

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties