Lewis noemt Wright een valsspeler na akkefietje: 'Schandalig als nummer twee van de wereld zijnde'

Adrian Lewis en Peter Wright hadden een flinke discussie na afloop van hun duel op de Players Championship Finals, die met 6-5 werd gewonnen door Snakebite.

Wright wilde na afloop weinig loslaten over het voorval, waarbij beide spelers zelfs uit elkaar gehaald moesten worden door een beveiliger. Lewis kwam via Twitter met zijn versie van het verhaal.

Halverwege de partij deed Wright tijdens het finishen een stap terug, omdat hij door iets afgeleid werd. Lewis kreeg toen het idee dat de oorzaak bij hem lag. ''Maar ik heb oprecht niks misdaan, was zelfs verbijsterd over wat er aan de hand was. Ik probeerde de gebeurtenis te verwerken, terwijl ik tegelijkertijd probeerde me te concentreren op het darten'', schreef Jackpot.

Na de wedstrijd besloot Lewis dus verhaal te halen bij zijn Schotse tegenstander. ''Hij zei dat een stukje vloer van het podium los zat en dat ik daar flink gebruik van maakte. Mijn reactie naar hem was dat hij mij daarmee uit m'n spel haalde. Het was bewust en dat is schandalig als nummer twee van de wereld zijnde. Dan ben je gewoon een valsspeler. Peter wist waar hij mee bezig was, zodra ik 3-1 voor stond zat hij ook telkens te mopperen.''

Lewis benadrukte vervolgens nogmaals dat hij zelf niks fout deed. ''Ik voelde me ongemakkelijk door de situatie. De mensen met wie ik ruzie heb, moeten zich altijd verontschuldigen omdat ze weten dat ik geen valsspeler ben en dat ook nooit zal zijn.''

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties