Line-up voor Premier League Darts 2022 bekendgemaakt

De PDC heeft de line-up voor de Premier League Darts 2022 bekendgemaakt. Michael van Gerwen is de enige Nederlander in het deelnemersveld, terwijl Joe Cullen de enige nieuwkomer is. Michael Smith maakt na een jaar afwezigheid zijn terugkeer.

Verder hebben Jonny Clayton, Gerwyn Price, Peter Wright, James Wade en Gary Anderson een uitnodiging gekregen voor de Premier League Darts. Eerder besloot de PDC om de line-up te verkleinen van tien naar acht spelers. Aanleiding daarvoor is de nieuwe opzet van dit prestigieuze evenement. Er is geen wekenlange competitie meer en er vallen ook geen spelers af na negen speelweken.

Nieuwe opzet

De acht deelnemers spelen zestien weken lang elke donderdagavond een toernooi. Het wordt wel zo ingedeeld dat een speler de andere deelnemers tweemaal tegenkomt in een kwartfinale. Tijdens twee speelweken, in de achtste en zestiende speelweek, wordt de loting verricht op basis van de puntenstand.

Met resultaten tijdens de zestien toernooitjes kunnen punten worden gescoord. Een halve finale levert twee punten op, een tweede plek drie punten en een toernooiwinst vijf punten en een bonus van 10.000 pond.

Op basis van deze punten wordt de nieuwe Premier League Darts ranglijst gevormd. De vier beste spelers gaan door naar de play-offs van de Premier League Darts.

Speeldata en locaties Premier League

3 februari - Cardiff

10 februari - Liverpool

17 februari - Belfast

24 februari - Berlijn

3 maart - Exeter

10 maart- Brighton

17 maart - Nottingham

24 maart - Rotterdam

31 maart - Birmingham

7 april - Leeds

14 april - Manchester

21 april - Aberdeen

28 april - Dublin

5 mei - Glasgow

12 mei - Sheffield

19 mei - Londen

26 mei - Newcastle

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties