Lloyd blikt terug op eerste major-winst: 'Ik moet Keith Deller bedanken voor de goede raad'

Colin Lloyd won in 2004 met de World Grand Prix zijn eerste major. De inmiddels gestopte Engelsman blikte in de Weekly Dartscast nog eens terug op die zege.

Lloyd won destijds in de halve finale na een echte nagelbijter met 6-5 van Ronnie Baxter. “Ik wou later op de avond ook naar de andere halve finale tussen Steve Beaton en Alan Warriner gaan kijken, zeker omdat ik goed bevriend was met hen. Keith Deller kwam me echter opzoeken op mijn hotelkamer en zei tegen mij dat het geen goed idee was. Ik moest volgens hem mijn rust nemen voor de finale de dag erna”, aldus Lloyd.

“Ik moet Keith daarvoor bedanken want ik heb toen heel goed geslapen en stond 's morgens fris en monter aan het trainingsbord. Ik was wel bijzonder nerveus, mijn maag blokkeerde zowat en het werden nog lange uren wachten tot de finale begon. Gelukkig kon ik in die finale snel twee sets winnen en daaruit tankte ik zoveel vertrouwen dat het de rest van de wedstrijd eigenlijk heel vlot verliep. Uiteindelijk wist ik met 7-3 de maat van Alan Warriner te nemen en zo mijn eerste major te winnen."

Lees meer over:
PDC Steve Beaton Keith Deller

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties