Lloyd blikt terug op eindwinst in World Matchplay 2005: 'Mentale spelletjes Part werkten niet' | Dartsnieuws.com

Lloyd blikt terug op eindwinst in World Matchplay 2005: 'Mentale spelletjes Part werkten niet'

In de Weekly Dartscast blikte Colin Lloyd nog een keer terug op zijn winst in de World Matchplay 2005. Voor de Engelsman was dat zijn tweede en ook laatste majorzege.

Lloyd was op dat moment de nummer één van de wereld en trof in de finale de Canadees John Part. “John probeerde me voor de wedstrijd wat op te naaien en mentale spelletjes te spelen, hij zei dat ik pas een waardige nummer één zou zijn als ik hem wist te verslaan in de finale. Ik was echter niet onder de indruk van zijn woorden en lachte er eens mee, ik wist immers van mezelf hoe goed ik stond te gooien en had dus bijzonder veel zelfvertrouwen.”

“Door het lange format (best-of-35 legs) beschouwde ik elke mini-sessie als een set, mijn doel was dan ook om elke 'set' met 3-2 te winnen. Dat lukte ook en zo kwam ik 12-8 voor. Op dat moment verlegde ik mijn doel, de volgende mini-sessie wou ik met 4-1 winnen. Ook dat lukte en bij 16-9 begon het me te dagen dat ik de World Matchplay ging winnen, een ongelooflijk gevoel”, besluit Lloyd.

Lees meer over:
PDC John Part World Matchplay

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties