Lloyd hoopt dat Women's Series een succes worden: 'Deze kans van de PDC moeten ze met beide handen grijpen'

Komend weekend worden in het Engelse Milton Keynes de eerste zes toernooien van de PDC Women's Series gespeeld. De eerste twee in de eindstand plaatsen zich voor het PDC-WK en de Grand Slam of Darts.

Colin Lloyd, ex-nummer één van de wereld en tegenwoordig actief als analist, juicht het initiatief toe van de PDC om voor het tweede jaar op rij de Women's Series te organiseren. "Het is niet goedkoop om mee te doen aan deze toernooien, maar er is veel geld te verdienen en je kan er plaatsing voor het WK en de Grand Slam of Darts afdwingen. Het is een fantastische kans voor het damesdarts. Als ik jaren geleden bij de heren deze kansen had gekregen, dan had ik geprobeerd om ergens geld te vinden om deel te nemen", aldus Lloyd bij Sky Sports.

Grote drie

Vorig jaar wisten Deta Hedman en Lisa Ashton zich via de Women's Series te plaatsen voor het WK, een jaar eerder zorgde Fallon Sherrock al voor sensatie op het WK door van twee mannen te winnen. "Dat zijn drie hele, hele grote namen en ik vraag me wel eens af of sommige dames geen schrik hebben? Het is de aard van het beestje. Je kijkt naar de inschrijvingen en je denkt: 'Is het echt de moeite waard dat ik ga?' Maar als je dromen en verlangens hebt om prof te worden, en je wilt de wereld rondreizen door darts te spelen, in tv-evenementen te komen, ja, dan moet je die angst toch aan de kant schuiven. Haal die negativiteit uit je hoofd, zorg voor wat positiviteit in je spel. Waar deze dames ook aan moeten denken, is de publiciteit die ze zullen krijgen. Ze krijgen aandacht op televisie, ze krijgen aandacht in de krant. Kijk naar Fallon Sherrock, zij kreeg een felicitatie van Billie Jean King. Een absolute legende in de sportwereld."

Andere kanshebsters

Lloyd ziet buiten die drie topspeelsters overigens nog andere favorieten. "Er is Beau Greaves, het jonge Engelse talent. Je hebt Lorraine Winstanley, altijd een gevaarlijke speelster. Aileen de Graaf uit Nederland. Je kunt de Nederlandse speelsters niet afschrijven. Er is de jonge Katie Sheldon uit Ierland, zij is een geweldige speelster en ook Lorraine Hyde uit Schotland gaat zeker meedoen voor de prijzen. Ik heb gehoord dat Trina Gulliver terug is, er goed uitziet en goed gooit, dus het zou goed zijn om Trina daar weer terug te zien", besluit Lloyd.

Lees meer over:
PDC Colin Lloyd Women's Series

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties