Lloyd wil midweeks spelen: 'Enige oplossing om uitgestelde toernooien ingepland te krijgen'

Het belooft een hele puzzel te worden om alle door de coronacrisis uitgestelde toernooien een nieuwe plaats te geven op de PDC-kalender. Volgens ex-speler Colin Lloyd zal er ook in het midden van de week moeten gespeeld worden.

“Deze coronacrisis zal voor iedereen gevolgen hebben, hopelijk hebben de meeste darters toch wat geld kunnen opzij zetten want zij vallen nu een tijdlang zonder inkomen”, aldus ex-nummer één van de wereld Colin Lloyd bij Sky Sports.

“Wat gaan ze trouwens met rankings doen”, aldus de 46-jarige Engelsman. “Nu zijn er diverse spelers die hun punten niet kunnen verdedigen en zo misschien deelname aan televisietoernooien mislopen, anderen kunnen daar misschien juist van profiteren. Moeten de rankings niet een tijdje 'bevroren' worden? En wat met de uitgestelde toernooien, je zal midden in de week moeten gaan spelen om alles in te halen denk ik. Toch prangende vragen waar de PDC zo snel mogelijk met een antwoord moet komen.”

'Jaws' hoopt dat de spelers in deze barre tijden de moed blijven vinden om te trainen. “Een speler als Dirk van Duijvenbode bijvoorbeeld, die de laatste tijd in uitstekende vorm verkeerde, heeft heel hard gewerkt om te bereiken waar hij nu staat. Die gaat zich niet laten kisten door deze tegenslag, maar makkelijk is het niet om positief te blijven in deze crisis.”

Lloyd wil midweeks spelen: 'Enige oplossing om uitgestelde toernooien ingepland te krijgen'
Foto: Red Dragon Darts
Lees meer over:
PDC

Plaats reactie

666

0 reacties