Lloyd ziet reden voor mindere presteren van Wright: 'Hij overdrijft met al dat wisselen van materiaal'

Peter Wright lijkt de laatste weken wat uit vorm te zijn. Zowel op de eerste Super Series en de UK Open ging hij er telkens al in een vroeg stadium uit. Sky-analist Colin Lloyd ziet in het vele wisselen van materiaal een mogelijke oorzaak.

Op de UK Open ging Wright er al in de vierde ronde uit tegen Dave Chisnall. Tijdens zijn 10-5 nederlaag wisselde hij regelmatig van darts. "Ik weet dat Peter de gewoonte heeft om veel van darts te wisselen maar volgens mij overdrijft hij momenteel. Vorig jaar werd hij wereldkampioen en sindsdien heeft hij slechts eenmaal met dezelfde darts gespeeld, dat begrijp ik niet", aldus Lloyd bij Sky Sports.

"In het verleden hebben we nog die bedenking gemaakt maar niet veel later won hij dan een groot toernooi en heb je als analist niet veel te zeggen. Toch denk ik dat het vele wisselen hem geen goed doet, je gaat er toch minder constant door gooien. Ik ben alvast benieuwd wat hij de komende maanden gaat presteren", besluit Lloyd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties