Loting World Matchplay 2020: Van Gerwen treft Dolan in eerste ronde

De loting voor de World Matchplay 2020 is bekendgemaakt. Michael van Gerwen neemt het in de eerste ronde op tegen Brendan Dolan.

Van Gerwen was in de afgelopen jaren niet succesvol op de World Matchplay. De nummer één van de wereld won het toernooi in 2015 en 2016, maar werd daarna telkens vroegtijdig uitgeschakeld. In 2017 was Phil Taylor in de kwartfinale te sterk en een jaar later zorgde Jeffrey de Zwaan in de eerste ronde voor een enorme sensatie met een overwinning op de Vlijmenaar. Vorig jaar verloor Van Gerwen in de tweede ronde van Glen Durrant.

In tegenstelling tot de afgelopen jaren wordt het evenement niet in Blackpool gespeeld maar in Milton Keynes. Vanwege de nog geldende corona-maatregelen is besloten om het toernooi van 18 tot en met 26 juli achter gesloten deuren af te werken.

Naast Van Gerwen doen er nog vier andere Nederlanders mee aan het prestigieuze major-toernooi. Jeffrey de Zwaan kruist de degens met drievoudig Lakeside-kampioen Durrant in de eerste ronde. Jermaine Wattimena opent tegen Krzysztof Ratajski, terwijl Vincent van der Voort werd gekoppeld aan Dave Chisnall. Danny Noppert neemt het op tegen titelfavoriet Gerwyn Price.

Loting World Matchplay 2020

(1) Michael van Gerwen v Brendan Dolan
(16) Simon Whitlock v Ryan Joyce
(8) Gary Anderson v Justin Pipe
(9) James Wade v Keegan Brown
(4) Rob Cross v Gabriel Clemens
(13) Krzysztof Ratajski v Jermaine Wattimena
(5) Michael Smith v Jonny Clayton
(12) Mensur Suljovic v Jamie Hughes
(2) Peter Wright v Jose de Sousa
(15) Glen Durrant v Jeffrey de Zwaan
(7) Daryl Gurney v Ricky Evans
(10) Dave Chisnall v Vincent van der Voort
(3) Gerwyn Price v Danny Noppert
(14) Adrian Lewis v Steve Beaton
(6) Nathan Aspinall v Dimitri van den Bergh
(11) Ian White v Joe Cullen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties