Luke Humphries geeft Grand Prix-zege indrukwekkend vervolg; Peter Wright en Michael Smith maken geen fout

Luke Humphries drijft op een roze wolk, en zal dat voorlopig nog doen. Hij versloeg Boris Krcmar in de laatste 32 van de German Darts Championship met 6-2, en deed dat op indrukwekkende wijze. Peter Wright bezorgde zichzelf een opsteker, door met 6-2 van Chris Dobey te winnen, terwijl Michael Smith na overwerk met 6-5 langs Alan Soutar kwam.

Luke Humphries toonde geen moment een spoor van twijfel of gemakzuchtigheid. In 14 en 15 darts snelde hij tegen Boris Krcmar naar 2-0. In de derde leg hielp hij Krcmar weer de wedstrijd in, door liefst negen darts op een dubbel te missen.

De negen gemiste darts van Humphries waren een incident: met onder andere drie twaalfdarters vloog Humphries naar de zege en gunde hij Krcmar uiteindelijk slechts twee legs. De Grand Prix-kampioen treft de verraderlijk goed gooiende James Wade morgenmiddag.

Eerder op de avond kwam Peter Wright tot een belangrijke zege op Chris Dobey. De Schot moet vechten voor zijn Pro Tour-top 16-positie, en zoekt naarstig naar vertrouwen. Even leek het erop dat Dobey hem het vuur aan de schenen ging leggen: hij startte met een 12-darter.

Maar Dobey zou scorend te wisselvallig zijn. Wright liet soms wat steekjes vallen, maar als het moest was hij constant en dodelijk op de finishes. Nadat Dobey nog terugkwam tot 3-2, was hij niet bij machten om Wright te breken. Met onder andere twee 116-finishes wint Wright met 6-2. Hij treft verrassing Nico Kurz morgenmiddag.

Michael Smith sloot de avond af met een zege op Alan Soutar. De wereldkampioen leek eenvoudig te gaan winnen en kwam zelfs 4-0 voor, maar Smith viel ver terug en kon weinig triples kopen. Met onder andere een knappe 14-darter kwam Soutar terug tot 4-4.

Soutar ging zelfs over Smith heen door hem te breken met een 15-darter. Maar Smith kwam terug: met twee 180'ers brak hij Soutar in 15 darts terug. In de decider hadden beide heren last van de spanning, maar Soutar iets teveel. Smith won in 17 darts met 6-5, en treft morgenmiddag Rob Cross.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties