Luke Humphries laat Michael van Gerwen kansloos in finale German Darts Grand Prix

Luke Humphries heeft zich gekroond tot winnaar van de German Darts Grand Prix 2024. 'Cool Hand Luke' was in een eenzijdige finale met 8-1 veel te sterk voor Michael van Gerwen.

Het is voor Humphries zijn zesde titel op de European Tour, en zijn tweede op de German Darts Grand Prix. De Engelsman wist het Euro Tour-toernooi in München eerder in 2022 ook al op zijn naam te schrijven.

Er stond werkelijk geen maat op Humphries in dit toernooi, die in vier van zijn vijf wedstrijden een gemiddelde van dik boven de honderd wist te gooien. Met een gemiddelde van 112.66 had Humphries zijn beste gemiddelde van het toernooi bovendien voor het laatst bewaard.

Eerder in het toernooi had de regerend wereldkampioen al Luke Woodhouse (6-3), Ryan Joyce (6-2), Danny Noppert (6-2) en Gerwyn Price (7-3) verslagen. Bovendien had hij tegen Joyce al een moyenne van 111.63 laten noteren.

Van Gerwen kon in de finale nog de eerste leg winnen, maar daarna was er geen houden meer aan. Met twee 14-darters ging Humphries erop en erover, alvorens het 5-1 werd via een 112 finish en twee 11-darters.

Met een 14-darter kwam Humphries daarna op 6-1, voordat 'Cool Hand Luke' met een heerlijke 170 finish de 7-1 op het scorebord zette. Daarna sloot Humphries af met een 16-darter voor de titel.