Luke Littler gooit als eerste darter ooit dertig 180-scores op een Euro Tour-toernooi

Het debuut van Luke Littler op de European Tour is niet onopgemerkt voorbijgegaan. Naast dat 'The Nuke' afgelopen weekend de Belgian Darts Open op zijn naam wist te schrijven, gooide hij ook een duizelingwekkend aantal van dertig 180-scores.

Nooit eerder had een speler zoveel 180-scores gegooid op één Euro Tour-toernooi. Het oude record stond op naam van Dave Chisnall, die vorig jaar het record wist te verbeteren door 28 keer een maximale score te gooien op een Euro Tour-evenement.

Dat aantal is nu dus aangescherpt door Littler, die overigens wel één wedstrijd meer speelde omdat hij vanaf de eerste ronde in actie kwam. De 17-jarige tienersensatie gooide toevalligerwijs ook in zijn eerste ronde zijn meeste aantal 180-scores. Liefst acht keer gooide hij toen de hoogst mogelijke score.

Daarna wierp Littler nog zes 180-scores in de tweede ronde, en drie in zowel zijn wedstrijd bij de laatste zestien als in de kwartfinale. In de halve finale kwam Littler tot vier 180-scores, terwijl hij daar nog zes aan toe wist te voegen in de finale.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties