Luke Littler met hoogste gemiddelde van eerste ronde naar laatste acht op New Zealand Darts Masters

Luke Littler heeft vrijdag een succesvol debuut gemaakt bij zijn eerste toernooi op Nieuw-Zeelandse bodem. 'The Nuke' won in de eerste ronde van de New Zealand Darts Masters met 6-3 van Jonny Tata.

De 17-jarige tienersensatie wierp bovendien het hoogste gemiddelde van de gehele eerste ronde. Met een moyenne van 102.24 was Littler de enige speler die een 100+ gemiddelde wierp in de eerste ronde van het World Series-toernooi in de Nieuw-Zeelandse stad Hamilton.

Volg de New Zealand Darts Masters 2024 via onze LIVE SCORE!

Littler begon met tweemaal 180 aan de wedstrijd, maar slaagde er niet in om een negendarter te gooien. Via een 13-darter en een 12-darter kwam hij wel op een 2-0 voorsprong. Tata kwam daarna terug tot 2-2 met een 76 check-out en een 14-darter, alvorens Littler met twee 17-darters weer een break voorsprong pakte.

Tata forceerde een rebreak in de zevende leg door 155 uit te gooien, maar leverde daarna zelf ook weer zijn eigen leg in. Met een 13-darter kwam Littler op 5-3, alvorens de regerend Premier League-kampioen de partij besliste met een 15-darter.

Rob Cross had in de eerste ronde opnieuw veel moeite met Haupai Puha, de enige darter uit Nieuw-Zeeland op de PDC Tour met een Tour Card. Vorige week in Australië won 'Voltage' al nipt met 6-5, en nu had hij opnieuw een beslissende leg nodig.

Waar Cross vorige week nog een 4-0 voorsprong verspeelde, ging de wedstrijd nu wel gelijk op. De eerste tien legs van de partij gingen allemaal met de darts mee. Puha mocht vervolgens aan de laatste leg beginnen, maar creëerde in zes beurten geen matchdarts. Via een 17-darter trok Cross de winst met moeite over de streep.

Damon Heta wist de Australische clash met Simon Whitlock naar zijn hand te zetten. 'The Heat' wist dankzij een ijzersterk finishpercentage van 75 procent slechts één leg af te staan en plaatste zich met een 6-1 overwinning op 'The Wizard' voor de laatste acht op de New Zealand Darts Masters.