Luke Littler verovert titel op Poland Darts Masters met zege op Rob Cross in finale

Luke Littler heeft zaterdagavond de eindzege gegrepen op de Poland Darts Masters. 'The Nuke' won in de finale van Rob Cross, die voor de derde keer deze maand in de finale van een World Series-toernooi stond.

In het Poolse Gliwice kwam er een einde aan een drieluik World Series-toernooien die er in juni werden gespeeld. Eerder deze maand waren er toernooien in New York en Kopenhagen. In de Verenigde Staten pakte Rob Cross de titel ten koste van Gerwyn Price, terwijl een week later in Kopenhagen de rollen waren omgedraaid en Price de eindzege naar zich toetrok.

Price was er dit weekend niet bij in Polen. Toch lukte het Cross om opnieuw de finale te halen na zeges op Sebastian Bialecki (6-1), Stephen Bunting (6-4) en Michael van Gerwen (7-2). Littler toonde zich te sterk voor Adam Gawlas (6-4), Peter Wright (6-3) en Michael Smith (7-6).

Het sleutelpunt in de finale was de vierde leg, waarin Cross die kansen miste om zijn eigen leg te houden en 2-2 te maken. Littler brak hem via een 16-darter en kwam daarna met een heerlijke 164 finish op 4-1. Cross zette daar een 116 finish tegenover, maar Littler toonde wederom zijn klasse met een 121 finish in de zevende leg. Uiteindelijk trok Littler met 8-3 aan het langste eind.

Het World Series-toernooi in Polen was het vijfde toernooi van het seizoen op het World Series-circuit. In januari schreef Luke Littler de Bahrain Darts Masters op zijn naam, terwijl Michael van Gerwen de eindzege pakte op de Dutch Darts Masters in Den Bosch.

Rob Cross veroverde de titel begin juni op de US Darts Masters in New York, en Gerwyn Price toonde zich de beste op de Nordic Darts Masters in Kopenhagen. Later dit jaar worden er ook nog World Series-toernooien gespeeld in Australië en Nieuw Zeeland, alvorens de World Series Finals van 13 tot en met 15 september plaatsvinden in Amsterdam.