Luke Littler wint World Series Order of Merit na vier finales; Michael van Gerwen eindigt op vijfde plek

Luke Littler heeft zijn debuutseizoen op het World Series-circuit afgesloten op de eerste plek. Dat betekent dat 'The Nuke' in september de plaatsingslijst zal aanvoeren bij de World Series Finals in Amsterdam.

Er werden dit seizoen zeven World Series-toernooien gespeeld. Vier keer slaagde Littler erin om de finale te halen. In Bahrein en Polen ging de 17-jarige Engelsman er met de titel vandoor. Tevens haalde Littler de finale in Den Bosch en Wollongong, maar toen moest hij zich tevreden stellen met de tweede plek.

In zeven World Series-toernooien wist Littler 50 punten te verzamelen voor de World Series Order of Merit. Achter Littler eindigde Gerwyn Price op de tweede plaats met 45 punten. 'The Iceman' schreef dit seizoen de Nordic Darts Masters en de Australian Darts Masters op zijn naam. Verder was hij de verliezend finalist bij de US Darts Masters.

Rob Cross legde beslag op de derde plek met 38 punten. 'Voltage' mocht de beker omhoog tillen op de US Darts Masters, en werd tweede bij de Nordic Darts Masters en Poland Darts Masters. Luke Humphries steeg naar de vierde plaats van de World Series-ranking door de New Zealand Darts Masters te winnen.

'Cool Hand Luke' passeerde daardoor Michael van Gerwen, die met 28 punten op de vijfde plek bleef steken. 'Mighty Mike' ontbrak in augustus bij de twee toernooien in 'Down Under', nadat hij in januari nog de Dutch Darts Masters won.

De top acht van de World Series Order of Merit is automatisch geplaatst voor de World Series Finals. Dit evenement vindt van vrijdag 13 september tot en met zondag 15 september plaats in de AFAS Live in Amsterdam.

Dit toernooi bestaat in totaal uit 32 spelers. Naast Littler, Price, Cross, Humphries en Van Gerwen zijn ook Michael Smith, Peter Wright en Dimitri van den Bergh verzekerd van deelname. Het is nog niet bekend hoe de PDC de bestemming van de overige 24 startplekken wil invullen.