Lukeman verklaart sterke prestaties: 'Eind vorig jaar besloten om alles op mijn dartscarrière te zetten'

Martin Lukeman zorgde midden deze maand voor een enorme verrassing door de finale te bereiken op de German Darts Grand Prix. De 37-jarige Engelsman is dankzij deze prestatie inmiddels opgeklommen naar de 72e plaats op de wereldranglijst.

Lukeman behaalde begin vorig jaar voor het eerst een Tour Card, maar kon dat eerste jaar weinig aansprekende resultaten voorleggen. "Alles sloeg wat tegen vorig jaar, doordat er verschillende toernooien niet doorgingen had ik ook moeite om voldoende wedstrijdritme op te doen", aldus Lukeman tegenover Weekly Dartscast.

Eind vorig jaar besloot Lukeman dan ook het roer om te gooien. "Ik heb toen besloten om alles op mijn dartscarrière te zetten. Ik heb mijn ontslag gegeven op mijn werk en ben vanaf dan keihard beginnen te trainen. Het was alles of niets, maar momenteel is het alles. Het is ook niet dat ik extra druk voel, ik sta gewoon vrijuit te spelen en haal veel hogere gemiddeldes dan vorig jaar."

Lukeman staat nu 72e op de wereldranglijst en moet nog enkele plaatsen opklimmen om na afloop van dit jaar in de top-64 te staan en zo zijn Tour Card veilig te stellen. "Dat is uiteraard mijn hoofddoel dit jaar. Daarom is het zo belangrijk dat ik me weet te plaatsen voor het WK, daar is immers zoveel geld te verdienen. Vorig jaar liep ik het WK nipt mis, dit jaar wil ik absoluut mijn debuut maken in Alexandra Palace."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties