Lukeman verslaat Zwitser en dwingt duel met Van Gerwen af

Michael van Gerwen gaat het zaterdagavond in de tweede ronde van de European Darts Grand Prix opnemen tegen Martin Lukeman. De Engelsman won vrijdag zijn eerste ronde tegen Stefan Bellmont.

Lukeman, in april verrassend finalist tijdens de German Darts Grand Prix, begon uitstekend aan zijn duel tegen Bellmont met een 14-darter en een 111 finish. Zijn Zwitserse opponent kwam terug tot 2-2, maar een nieuwe break volgde in de vijfde leg met een 87 check-out. Die break hield Lukeman op zak, en met een fraaie 10-darter in de negende leg zorgde hij voor een 6-3 eindstand.

Adam Gawlas boekte een keurige 6-3 overwinning op Ryan Joyce. De Tsjech, vorige week nog kwartfinalist in Praag, wierp hierbij een prima gemiddelde van 100.30 en een finishpercentage van 60 procent. Gawlas speelt in de tweede ronde tegen Ryan Searle.

Mickey Mansell speelde eveneens een prima wedstrijd. Dankzij een gemiddelde van 96 en een finishpercentage van 40 procent was de Noord-Ier met 6-1 veel te sterk voor Radek Szaganski. Damon Heta wordt zijn tegenstander bij de laatste 32.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties