Main heeft hoop om Tour Card te behouden nog niet opgegeven: 'Met steun van enkele topspelers moet het misschien wel lukken'

Jack Main maakte recent indruk op de Pro Tour door twee negendarters te gooien. De 25-jarige Engelsman heeft echter nog heel wat werk voor de boeg om zijn Tour Card veilig te stellen.

Main veroverde begin vorig jaar zijn Tour Card. "Toen stond ik echt heel goed te spelen, nadien ben ik gewisseld van pijlen, mijn sponsor heeft er speciaal voor mij gemaakt, maar het heeft even geduurd tot ik me daar echt comfortabel mee voelde. Pas de laatste weken gaat het echt goed, mijn resultaten zijn beter en mijn gemiddeldes zijn ook opnieuw hoger", zegt Main tegenover Tungsten Tales.

Momenteel staat Main 103e op de wereldranglijst, alleen de top-64 is zeker van een Tour Card. "Ik heb me niet weten te plaatsen voor de komende tv-toernooien, het wordt dus moeilijk om mijn Tour Card te behouden. Toch heb ik de hoop nog niet volledig opgegeven, als ik nog een paar goede resultaten kan boeken op de Pro Tour en me kan plaatsen voor het WK, weet je immers maar nooit. De komende weken ga ik alvast hard trainen, ook om klaar te zijn als ik naar Q-School moet. Het is me daar al eens gelukt om een Tour Card te veroveren, waarom zou ik niet nog eens kunnen?"

Hulp van topspelers

Het jonge Engelse talent kan daarbij rekenen op de steun van enkele topspelers. "Gary Anderson, Michael Smith, Ian White en Adrian Lewis staan me regelmatig bij met goede raad, ik heb echt bijzonder veel aan hun steun. Dat zo'n topspelers zich om jou bekommeren doet echt bijzonder veel deugd", besluit Main.

Lees meer over:
PDC Jack Main

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties