Manager Mac Elkin enorm trots op Van den Bergh: 'Hij is klaar om nog meer grote toernooien te winnen'

Dimitri van den Bergh won vorige week de World Matchplay, meteen de eerste major uit zijn carrière. Dit uiteraard tot grote tevredenheid van zijn manager Mac Elkin.

“Ik ben ongelooflijk trots op Dimitri”, aldus Elkin in gesprek met Darts Mad. “Zeven jaar geleden zag ik een toen 19-jarige Belg de British Teenage Masters Trophy winnen, toen al zag ik zijn ongelooflijk talent. Zijn winst nu in de World Matchplay bewijst dat als jonge spelers er keihard voor werken hun dromen kunnen uitkomen. Nu die eerste majorwinst binnen is denk ik dat hij klaar is om nog meer grote toernooien te winnen, dat is ook altijd het plan geweest.”

Ook Glen Durrant, een andere speler die onder contract ligt bij Elkin, presteerde uitstekend op de World Matchplay. “Ik vond dat hij opnieuw briljant speelde, het is volgens mij slechts een kwestie van tijd voor hij zijn eerste major wint. Durrant, een fervent aanhanger van sociale media, liet vorige week weten dat hij zijn Facebook-account stopzette. “Voor Glen zal dat inderdaad geen gemakkelijke beslissing geweest zijn. Ik denk echter dat het hem goed zal doen. Spelers krijgen immers ook veel verwijten toegestuurd via sociale media en worden constant bestookt met allerlei vragen. Nu is het echter tijd om meer te focussen op zichzelf.”

Manager Mac Elkin enorm trots op Van den Bergh: 'Hij is klaar om nog meer grote toernooien te winnen'
Foto: Lawrence Lustig/PDC
Lees meer over:
PDC World Matchplay

Plaats reactie

666

0 reacties