Mansell blikt terug op WK-boete: 'Dat was een enorme klap in mijn gezicht'

Mickey Mansell weet eindelijk hoe het voelt om een WK-wedstrijd te winnen. De Noord-Ier versloeg vrijdagmiddag Haupai Puha met 3-0 in de eerste ronde.

Zijn vijf voorgaande deelnames in Alexandra Palace resulteerden telkens in een verlies. Nu lukte het wel en dat zorgde voor een enorm trots gevoel bij Mansell.

''Ik heb er zoveel moeite voor gedaan. Iedereen weet dat mijn record op dit toernooi niet al te best is. Maar daar kan je weinig aan veranderen, behalve dan nog een keer proberen. Ik ben enorm trots dat het mij is gelukt. Het was veel makkelijker om ermee te stoppen na vijf keer te hebben verloren op het WK, maar dat is niet hoe ik mijn carrière wil zien.''

Het dieptepunt van Mansell kwam drie jaar geleden, toen hij zelfs een boete kreeg na zijn uitschakeling tegen Jim Long. Volgens de tuchtcommissie DRA had hij niet zijn best gedaan.

''Dat was een enorme klap in mijn gezicht. Dat was een enorme nachtmerrie en had voor een lange tijd grote invloed op mij. Het daaropvolgende jaar wilde ik mij bewijzen, maar wellicht sloeg ik daarin door.''

Lees meer over:
PDC Mickey Mansell WK Darts

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties