Mardle en Smith kopen greyhound als aandenken aan legendarische negendarter

Michael Smith gooide op het afgelopen WK in de finale tegen Michael van Gerwen een negendarter. Sky Sports commentator Wayne Mardle speelde hierdoor zijn stem kwijt.

Mardle was op Sky Sports commentator en zei 'I can't spake', waarna hij moest vervangen worden door collega John Part. Het fragment werd intussen wereldwijd miljoenen keren bekeken. "Een vriend stelde voor dat Michael en ik een windhond zouden kopen en die naar het commentaar zouden noemen. Het is een fantastisch idee en Michael was het er meteen mee eens. We hopen een greyhound (windhond) van Open Race-kwaliteit te vinden, zodat hij mee kan doen aan grote races en wedstrijden en we zijn al op zoek naar onze eigen superster", zegt Mardle tegenover Daily Star.

De 49-jarige Engelsman heeft al een greyhound genoemd naar een ander legendarisch fragment waarbij een nietsvermoedende Mardle werd geïnterviewd door Wilfred Genee. Het dier heet 'Why Wasn't I Told', omdat Mardle niet wist dat ze live op antenne waren. "Greyhound racing was mijn voltijdse hobby toen ik opgroeide. Het is een geweldige sport die me altijd heeft geïnteresseerd.

"Ik was zo geobsedeerd dat ik elke hond op zicht kon benoemen zodra ze met hun trainer in het stadion aankwamen", vervolgt Mardle. Ik ben een hondenmens en ben graag in hun buurt. Greyhounds zijn zulke fantastische dieren. Ze zijn goed opgevoed, koel, ontspannen en zijn geweldige huisdieren als ze gepensioneerd zijn."

Lees meer over:
PDC Wayne Mardle Michael Smith

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties