Mardle heeft vertrouwen in WK-kansen van Clayton: "Sterke prestatie tegen Van Trijp heeft me gerustgesteld"

Jonny Clayton is overtuigend begonnen aan het PDC-WK. 'The Ferret' versloeg in zijn openingswedstrijd Danny van Trijp met duidelijke 3-0 cijfers.

Wayne Mardle, voormalig topspeler en tegenwoordig actief als commentator bij Sky Sports, was alvast onder de indruk. "Er waren misschien wat vragen vooraf over de vorm van Jonny, maar hij heeft iedereen gerustgesteld. De eerste set was nog wat wisselvallig, maar zeker in de tweede en derde set haalde hij een heel hoog niveau. Jonny heeft dit jaar ook niet slecht gespeeld, maar de verwachtingen waren natuurlijk bijzonder hoog na zijn vier majorzeges vorig jaar."

Premier League

Clayton verloor dit jaar in de halve finales van de Premier League, een toernooi dat hij vorig jaar nog won, met 10-4 van Joe Cullen. "Ik weet hoe graag hij dat toernooi opnieuw wou winnen, met die nederlaag heeft hij het mentaal lange tijd erg moeilijk gehad", zegt Mardle.

In de derde ronde neemt Clayton het op tegen Brendan Dolan. "Met alle respect voor Dolan, maar Jonny moet die wedstrijd gewoon winnen, dat weet hij zelf ook", besluit Mardle.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties