Mardle is akkoord met Whitlock: 'Heta kan inderdaad wereldkampioen worden'

Australië won afgelopen weekend voor het eerst in de geschiedenis de World Cup of Darts. Wayne Mardle, voormalig topdarter en tegenwoordig commentator en analist, was onder de indruk van de prestaties van Simon Whitlock en Damon Heta.

Mardle zag Whitlock na afloop stralen. "Simon draait al tientallen jaren mee in de dartswereld en ik vond het hartverwarmend om hem te horen zeggen 'dit is levensveranderend'. Hij en Damon zijn ook écht goede vrienden", zegt Mardle tegenover Sky Sports.

Veel opofferingen

Beide Australiërs moesten ook heel wat opofferen om de top te bereiken. "Damon is met zijn vrouw naar Engeland verhuisd. Hij is verhuisd om zijn droom na te jagen, net als Simon al die jaren geleden deed. Als je dan hun emoties ziet is het prachtig om naar te kijken. Deze jongens verdienen het."

Mardle verwijst ook naar de vorig jaar overleden Kyle Anderson, die vier keer Australië vertegenwoordigde op de World Cup of Darts. "Ik weet dat hij er niet meer is, maar toch zit er ook een beetje Kyle in deze titel en Simon vernoemde hem na afloop ook."

Volgende wereldkampioen

Whitlock zei na het winnen van de World Cup of Darts dat Heta ook de volgende wereldkampioen wordt. "Ik hoop echt dat het zo is, want hij is goed genoeg. Hij heeft nu een groot toernooi gewonnen en moest ook de winnende dubbel gooien. Hij heeft voor zichzelf bewezen dat hij het kan en is nu klaar om meerdere grote toernooien te winnen."

Mardle zwaait tot slot ook nog met lof naar Whitlock. "Wat Simon betreft, je kunt niet anders dan van hem houden. Als hij niet op de grote podia speelt, speelt hij in lokale evenementen voor zo'n vijftig pond per winnaar. De man houdt van het spel en iedereen die van het spel houdt, daar hou ik van."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties