Mardle is er zeker van: 'Van den Bergh is toekomstige nummer één van de wereld'

Dimitri Van den Bergh slaagde er afgelopen week niet in om voor de tweede opeenvolgende keer de World Matchplay te winnen. Toch denkt Mardle dat het slechts een kwestie van tijd is voor hij opnieuw grote toernooien gaat winnen.

Mardle, zelf ooit nummer vijf van de wereld, is overtuigd van het potentieel van de 27-jarige Belg. "We weten dat hij vorig jaar de World Matchplay won. Ik denk dat hij, misschien niet de volgende nummer één van de wereld, maar wel sowieso ooit nummer één kan worden, ik denk dat hij dat in zich heeft", aldus Mardle bij Sky Sports.

We weten dat spelers die het WK winnen normaal gesproken eindigen als nummer één", vervolgt Mardle. "Wat ik wil zeggen is dat ik denk dat hij in de komende twee, misschien drie jaar die nummer één wordt, dat denk ik echt, ik denk dat hij zo goed is. Als je naar de spelers rondom hem op de wereldranglijst kijkt, is er geen enkele die momenteel zo fel aan het opklimmen is als hem."

Nog werk aan de winkel

Toch beseft ook Mardle dat er nog wat werk moet verzet worden. "Hij is momenteel de nummer vijf van de wereld, ja er is een grote stap van vijf naar één. Ik suggereer niet dat het van de ene op de andere dag gaat gebeuren, maar de manier waarop hij kan omgaan met een achterstand, we zien een andere manier van hem om een partij te winnen (tegen Ratajski), de positieve punten wegen gewoon op tegen de negatieve punten. Voor mij is dat iets waar nog nooit iemand over gesproken heeft. Het is 'Price speelt geweldig, hij is een jonge man, hij is de wereldkampioen, hij is de nummer één van de wereld', ja maar dingen duren niet eeuwig. Dingen veranderen", besluit Mardle.

Mardle is er zeker van: 'Van den Bergh is toekomstige nummer één van de wereld'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties