Mardle over waarde WK: 'Van Gerwen wordt beoordeeld met hoeveel WK-titels hij gewonnen heeft'

Half december gaat het WK van start. Sky Sports-commentator Wayne Mardle vindt dat dit toernooi alle anderen ruimschoots overstijgt.

Over het belang van het WK moet Mardle niet lang nadenken. "Ik wil zeker de andere toernooien niet minimaliseren maar uiteindelijk word je wel beoordeeld op hoeveel WK-titels je in je carrière gewonnen hebt. Kijk naar Michael van Gerwen, mensen herinneren zich vooral zijn drie wereldtitels", aldus Mardle bij Sky Sports.

Mardle ziet buiten de topfavorieten ook enkele outsiders een kans maken op de wereldtitel. "Luke Humphries haalde vorig jaar nog de kwartfinales en liet de laatste weken zien dat hij opnieuw in goede vorm verkeert. Daarnaast moet er ook rekening worden gehouden met Joe Cullen en zeker ook met mijn protegé Devon Petersen."

Hedman

Mardle kijkt ook enorm hard uit naar de aanwezigheid van Deta Hedman op het WK. De 61-jarige Engelse treft in de eerste ronde Andy Boulton. "Ik vind het fantastisch voor haar dat ze na zo'n geweldige carrière mag aantreden op het PDC-WK. Het is eigenlijk onbegrijpelijk dat ze bij de dames nog nooit wereldkampioene is geworden, ik denk zelfs dat ze dat zelf ook niet begrijpt."

Plaats reactie

666

0 reacties