Marijanovic legt uit waarom hij PDC Tour Card inleverde: 'Als iemand niet bereid is alles te geven, heeft het weinig zin'

Robert Marijanovic won in 2021 een tweejarige PDC Tour Card op de Q-School, maar besloot zijn Tour Card na één jaar weer in te leveren.

In zijn eerste jaar maakte 'The Robstar' overigens ook weinig gebruik van zijn toegang tot het Pro Tour-circuit. Marijanovic speelde slechts vier van de dertig Players Championship-toernooien.

"Ik heb mijn Tour Card om persoonlijke redenen opgegeven omdat mijn levensomstandigheden ook zijn veranderd en ik andere prioriteiten heb'', zo legt hij uit aan Dartsnews.de. ''Als iemand niet bereid is alles te geven voor een dartscarrière, zowel financieel als qua tijd, dan heeft het volgens mij weinig zin om het te proberen.''

''Op dit moment is darten op het professionele circuit niet aan de orde voor mij. Ik heb die motivatie niet. Natuurlijk kan dat weer veranderen, maar zoals ik al zei, als mijn hoofd er niet honderd procent naar staat, dan maak ik liever plaats voor anderen die meer motivatie hebben."

Marijanovic is echter wel van plan om in 2023 weer mee te doen aan de Q-School, al is het maar omdat hij dan ook kan meedoen op de PDC Challenge Tour. ''In ieder geval bij de Challenge Tour-toernooien in Duitsland. Al het andere kan ik pas beslissen als ik meer planningszekerheid heb voor 2023."

Lees meer over:
PDC Q-School

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties