Michael van Gerwen na zege op Clayton kwartfinalist op European Darts Grand Prix, Clemens geeft signaal af tegen Chisnall

Michael van Gerwen heeft zich ten koste van Jonny Clayton geplaatst voor de kwartfinales van de European Darts Grand Prix. Het werd 6-4 in de achtste finales in Sindelfingen. Het was een atypische wedstrijd, waar Van Gerwen in de eindsprint iets stabieler bleek.

De eerste zes legs braken Van Gerwen en Clayton elkaar constant. Iedere leg ging wel gepaard met gemiste dubbels, waar Van Gerwen vooral scorend stabiel was en Clayton strooide met 180'ers.

In leg 6 en 7 maakte Van Gerwen het verschil. Dankzij een 12-darter, en een strakke 15-darter in zijn eigen leg kwam hij van 2-3 achter naar 4-3 voor. Clayton hield daarop zijn eigen leg, maar kwam daarna triples te kort.

Van Gerwen was in leg 9 en 10 steeds een beurt eerder op de finish. Clayton kon nog wel een decider afdwingen, maar twee gemiste darts op een 78-finish werden hem fataal.

De meervoudig wereldkampioen uit Vlijmen heeft in de kwartfinale Gabriel Clemens als opponent. De Duitser imponeerde tegen Dave Chisnall en won met 6-3.

Gabriel Clemens ging vliegend van start. Hij begon de eerste leg en hield die in 12 darts met een 153-finish. Chisnall kwam niet op gang en kreeg weinig ademruimte. Hij vloog zelfs naar 0-3 met een fraaie 121-finish, ook in vier beurten.

Met een 5-0 voorsprong na een fraaie 101-finish in 12 darts leek een whitewash zelfs mogelijk, maar Clemens miste een 126-finish op de bull. Heel even kreeg Chisnall ruimte om te herstellen, hij kwam terug tot 3-5.

In de laatste leg stond Clemens echter weer aan, en vloog hij in 15 darts naar een 6-3 zege. Van Gerwen is derhalve gewaarschuwd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties