Michael van Gerwen verliest in waanzinnige finale Player Championship Finals van Luke Humphries

Luke Humphries heeft na een adembenemende thriller met 11-9 van Michael van Gerwen gewonnen in de Player Championship Finals. Van Gerwen stond 9-5 voor, maar zag Humphries alsnog langszij komen. Ondanks een 9-darter, ondanks een 10-darter. Hij viel stil.

Beide heren startten de finale fabuleus. Humphries begon met een 130-finish, Van Gerwen reageerde met een 126-finish. De heren hielden de legjes braaf, maar in de vijfde leg gooide Van Gerwen een 9-darter om Humphries te breken.

Na de pauze ging Van Gerwen verder, en zette hij druk op Humphries. Bij 6-4 eindigde de tweede sessie. Het was de derde sessie waarin Van Gerwen doorpakte: hij brak naar 7-4 met een 11-darter, en niet veel later stond hij via een 10-darter op 9-5.

Van Gerwen kon de zege ruiken, maar viel miraculeus stil. Humphries kwam terug, mede dankzij een 142-finish en 12-darter. Humphries kwam langszij, en zelfs voor tegen Van Gerwen. In de 20e leg kon Van Gerwen nog 10-10 maken, maar een karrenvracht aan dubbels ging mis en Humphries pakte op dubbel 1 zijn derde titel van het jaar.

Zodoende is Humphries ook de nieuwe nummer 3 van de wereld, en reist hij als absolute topfavoriet af naar het PDC WK.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties