Michael van Gerwen wil meteen eerste major van het jaar binnenhalen: "Gerwyn Price koos ervoor om hier niet te spelen, zelf heb ik nooit getwijfeld"

Michael van Gerwen heeft zich overtuigend geplaatst voor de kwartfinales van de Masters. 'Mighty Mike' was bij de laatste zestien met 10-4 te sterk voor Chris Dobey.

"Ik speelde vrij goed", opent Van Gerwen. "Al was het, zeker op het einde, nog wat te wisselvallig. Die regelmaat wordt belangrijk in het vervolg van dit toernooi, want een mindere wedstrijd kan je meteen de uitschakeling kosten."

"Maar ik kijk zeker uit naar het vervolg van dit toernooi. Gerwyn Price koos ervoor om dit weekend niet te spelen, zelf opteerde ik ervoor om hier wel te zijn en daar heb ik zeker geen spijt van. Ik wil, net zoals bij elk toernooi waar ik aan de start sta, dit toernooi winnen."

Van Gerwen neemt het in de kwartfinales op tegen Dave Chisnall. "Dave is een fantastische speler, maar iedereen weet dat hij beter is op de vloer dan op het podium. Al kan hij af en toe op het podium ook serieus uitpakken. Van enige onderschatting zal dan ook geen sprake zijn."

"Dit toernooi is best belangrijk voor mij. Ik ben erop gebrand om het nieuwe jaar goed te starten en meteen een eerste grote titel binnen te halen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties