Mickey Mansell zorgt voor Noord-Ierse tweestrijd op WK Darts

Mickey Mansell heeft zich ten koste van Xiaochen Zong (3-0) gekwalificeerd voor de tweede ronde op het WK Darts. Bij de laatste 64 wacht een confrontatie met zijn landgenoot Brendan Dolan.

Het lukte Zong niet om in de voetsporen van mede-Aziaat Man Lok Leung te treden, die eerder dit toernooi verrassend afrekende met Gian van Veen. Wel liet de onervaren Chinees zich prima zien met een gemiddelde van 85.

Volg het WK Darts 2024 via onze LIVE SCORE!

Vooral in de eerste set liet Zong prima spel zien. Hij opende de wedstrijd met een 180-score en won dankzij een 128 finish en een 13-darter zijn twee eigen legs. De set ging echter met 3-2 naar zijn Noord-Ierse tegenstander, die een 14-darter wierp in de vijfde leg van set één.

Mansell begon daarna sterk aan de tweede set met twee 14-darters om een 2-0 voorsprong te nemen. Zong kreeg twee kansen om de achterstand te halveren, maar miste zijn kansen op tops. Mansell haalde daarna met een 56 finish de tweede set met 3-0 binnen. 'Clonoe Cyclone' pakte daarna de derde set met 3-1 om definitief af te rekenen met zijn Chinese tegenstander.