Minste aantal verrassingen in Laatste 64-ronde op WK Darts sinds 2017

Liefst 26 van de 32 seeds hebben zich geplaatst voor de laatste 32 op het WK Darts. Dat betekent dat er bij de laatste 64 slechts zes reekshoofden werden uitgeschakeld, het laagste aantal sinds de editie van 2017. Ook toen gingen er 26 geplaatste spelers door naar de laatste 32.

Tijdens de laatste speelavond voorafgaand aan de Kerst-onderbreking zorgde Jason Lowe voor de grootste verrassing door Michael Smith - de nummer vier van de plaatsingslijst - uit te schakelen. Ook nummer vijf Rob Cross ligt er al uit op het WK Darts 2021. De oud-wereldkampioen verloor na een thriller van Dirk van Duijvenbode.

Nummer tien Ian White moest zich gewonnen geven tegen Kim Huybrechts, terwijl Adrian Lewis (21) zijn meerdere moest erkennen in de Amerikaanse qualifier Danny Baggish. Jeffrey de Zwaan (23) verloor van Ryan Searle en Jamie Hughes (28) ging onderuit tegen Adam Hunt.

Vooral tijdens de edities van 2018 en 2019 regende het verrassingen op het WK Darts. Toen werden bij de laatste 64 liefst twaalf van de 32 seeds uitgeschakeld.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties