Mitchell debuteert deze week als Tour Card-houder op de Pro Tour: 'Een wereldtitel bij de PDC is zeker mogelijk'

Scott Mitchell is deze week actief op de PDC Super Series. De voormalig BDO-wereldkampioen veroverde onlangs op Q-School een tweejarige Tour Card.

Mitchell presteerde de eerste drie dagen van de finalefase onder zijn niveau maar veroverde op de slotdag van Q-School alsnog een Tour Card door de dagzege te grijpen. "Ik ben echt enorm tevreden dat het alsnog gelukt is. De eerste drie dagen was ik veel te nerveus, op de slotdag waren die zenuwen eigenlijk volledig weg omdat ik mezelf geen druk meer had opgelegd", aldus Mitchell bij Online Darts.

'Scotty Dog' werd in 2015 wereldkampioen bij de BDO. "Ik geloof er rotsvast in dat zoiets ook bij de PDC mogelijk is, anders was ik nooit aan dit avontuur begonnen. De komende maanden ga ik me testen met de beste spelers ter wereld en dan zien we wel tot waar ik geraak."

Belangrijke beslissing

De 50-jarige Mitchell combineerde het darten steeds met het werk op zijn boerderij. Door het drukke schema bij de PDC zal dat moeilijker worden. "Ik heb de komende maanden inderdaad een belangrijke beslissing te nemen. Ofwel neem ik personeel in dienst voor mijn boerderij draaiende te houden, ofwel neem ik een manager onder de arm die alle randzaken regelt betreffende mijn dartscarrière zodat ik me eigenlijk enkel moet focussen op de toernooien."

Adams

Mitchell was in het verleden jarenlang actief bij de BDO en hoopt binnenkort nog versterking te krijgen in de PDC. "Ik vond het echt jammer dat Martin Adams zich dit jaar niet heeft ingeschreven voor Q-School. Hij is intussen 64 maar gooit nog steeds bijzonder hoge gemiddeldes en zou volgens mij vrij makkelijk een Tour Card veroverd hebben."

Lees meer over:
PDC Scott Mitchell

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties