Mitchell onderstreept belang van plaatsing voor Euro Tours: ''Het is cruciaal voor behouden van Tour Card''

Scott Mitchell verloor na het afgelopen seizoen zijn PDC Tour Card en tijdens een recente discussie met oud-wereldkampioen Keith Deller op Twitter, onderstreepte 'Scotty Dog' het belang van de Euro Tour-toernooien.

De discussie begon met een tweet van Deller, waarin hij stelde dat er op de komende World Matchplay in juli grote namen ontbreken omdat zij zich niet geplaatst hebben voor Euro Tour-toernooien of indien ze zich wel hadden gekwalificeerd geen goede prestaties hebben behaald.

Zoals blijkt uit bovenstaand artikel ontving de winnaar van de German Darts Grand Prix van afgelopen weekend 30.000 pond, terwijl de winnaar van een Pro Tour-toernooi 'slechts' 12.000 pond ontvangt. Veel toppers spelen liever de Euro Tour-toernooien dan de Pro Tours, omdat bij de Euro Tours veel publiek aanwezig is.

Mitchell wees op een ander belangrijk punt waarvoor plaatsing voor de Euro Tour-toernooien essentieel is. ''Als je je daar niet voor weet te kwalificeren, dan kan het je Tour Card kosten. Plaatsing voor een Euro Tour-toernooi en dan winnen van een lokale speler, levert al 2000 pond (is inmiddels 2500 pond, red.) op voor de ranking. Zo'n bedrag winnen op de Pro Tour tegen de beste spelers ter wereld is veel moeilijker. Plaatsing voor de Euro Tour-toernooien is essentieel om je Tour Card te behouden'', reageerde Mitchell.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties