Moeder van kersverse wereldkampioen: "Michael heeft altijd in mijn café getraind"

Michael Smith werd begin januari voor de eerste keer in zijn carrière wereldkampioen bij de PDC. Smith begon met darts in het café van zijn moeder.

De moeder van Smith baat in St Helens een café uit. "Michael heeft altijd in een café geoefend, zelfs voordat we deze plek hadden, onze familie had verschillende zaken en hij heeft altijd zo hard gewerkt om beter te worden. Hij komt hier nu nog geregeld langz, als hij thuis is in ieder geval. Omdat we allemaal zijn opgegroeid in een café, is darts er altijd geweest."

"Het is geweldig dat hij het nu zo goed doet", vervolgt Smith's moeder. Hij heeft zo hard gewerkt om te komen waar hij nu is, en ik denk dat ons café hem daarbij heeft geholpen."

Dartswinkel

Ook Karl Holden, uitbater van een dartswinkel in Smith's thuisbasis St Helens is niet verbaasd dat 'Bullyboy' nu wereldkampioen is. "Ik ontmoette Michael voor het eerst toen hij ongeveer 14 jaar oud was, op een junior dartstoernooi dat ik op die dag had georganiseerd. Ik sprak uitgebreid met hem over darten en hij zei 'ik wil de beste speler ter wereld worden'."

"Uiteraard heeft hij het sinds die dag erg goed gedaan. Hij kwam hier regelmatig, we sponsorden hem voor materiaal en dat soort dingen, en hielpen hem naar de locaties te komen toen hij niet kon rijden. En hij is duidelijk steeds beter geworden - en als je zo goed bent heb je mijn hulp niet nodig, of die van iemand anders."

Lees meer over:
PDC Michael Smith

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties