Mol ambitieus na vuurdoop op Q-School: 'Dit smaakt naar meer'

Damian Mol is er op de voorbije PDC Q-School niet in geslaagd om een Tour Card te veroveren. De Nederlander was door zijn goede prestaties op de Development Tour automatisch geplaatst voor de finalefase maar daar liep het mis.

Mol had het voorbije jaar bijna een Tour Card veroverd via zijn uitstekende prestaties op de Development Tour maar uiteindelijk bleef Berry van Peer hem nipt voor. De 22-jarige Nederlander is nog maar een jaar internationaal actief. "Ik vond darten altijd gezellig met een pilsje erbij. Toen kreeg ik financiële steun om hogerop mee te doen. Ik ben er echt heel dicht bij geweest", aldus Mol bij BN De Stem.

Door zijn uitstekende prestaties mocht Mol direct in de finalefase in actie komen, al moest hij wel de hele tijd in dezelfde bubbel blijven vanwege de covid-maatregelen. "In de avond ouwehoer je met elkaar hoe de dag verlopen is en je gaat op tijd slapen. Maar vier dagen op de rit, dat merk je wel. Ik had er wel meer van verwacht, ik gooide in het begin ook een hoog gemiddelde. Het was wel jammer dat ik maandag meteen tegen Danny Van Trijp lootte, we zijn goede vrienden en één ging er dus meteen uit. Dit smaakt wel naar veel meer. Ik ben nog jong zat en over twee weken is alweer in Milton Keynes de UK Open.”

Lees meer over:
PDC

Plaats reactie

666

0 reacties