Monk keert na jarenlange afwezigheid terug op Pro Tour: "Was het beu om naar al die toernooien op televisie te kijken"

Arron Monk heeft zich op de UK Q-School als eerste verzekerd van een Tour Card voor de komende twee jaar. Monk versloeg in zijn beslissende wedstrijd Dom Taylor met 6-3.

De 32-jarige Engelsman keert zo na enkele jaren afwezigheid terug op de Pro Tour. "Het is geweldig om terug te zijn. Ik was het beu om naar al die grote toernooien op televisie te kijken en wil er opnieuw zelf deel van uitmaken. In die laatste leg trilde mijn arm van de zenuwen, maar gelukkig slaagde ik er toch in om het tot een goed einde te brengen", aldus Monk.

Jeugdwereldkampioen

De jeugdwereldkampioen van 2011 begint alvast met ambitie aan zijn nieuwe avontuur in de PDC. "Ik weet dat ik mijn plaats heb tussen deze topspelers, ik moet alleen nog meer constanter presteren en iets rustiger worden. Dan zullen de resultaten wel volgen."

Arron is de zoon van voormalig profdarter Colin Monk. "Mijn vader speelt op lokaal niveau ook nog wel wat wedstrijden, maar we hebben niet samen getraind in aanloop naar Q-School omdat hij te ver bij mij vandaan woont. Hij haalt overigens nog steeds een goed niveau, de laatste keren dat we tegen elkaar speelden versloeg hij me altijd (lacht)."

Lees meer over:
PDC Arron Monk Q-School Dom Taylor

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties