Moreno Blom imponeert bij debuut op Euro Tour in eigen land; Kevin Doets na spannende partij langs Mike de Decker

Moreno Blom heeft zijn debuut op de Euro Tour extra glans gegeven door met een knappe zege op Ryan Joyce de tweede ronde te bereiken op de Dutch Darts Championship in Rosmalen.

Blom wist zich donderdag te plaatsen voor dit evenement door één van de vier winnaars te worden bij de Host Nation Qualifier. Hij ging de wedstrijd tegen Joyce voortvarend van start door een 15-darter in de eerste leg, waarna hij Joyce brak met een 118 finish. Joyce halveerde de achterstand met een 144 finish, alvorens Blom een 14-darter en een 130 check-out gooide om de stand op 4-1 te brengen.

Daarna waren er even twee legs waarin Blom wat slordiger werd, waardoor Joyce terug kon komen tot 4-3. Blom behield echter zijn break voorsprong door een 14-darter te gooien voor 5-3. Joyce was daarna niet in vijf beurten uit, terwijl Blom dat met een 14-darter wel deed en daardoor met 6-3 aan het langste eind trok. Zaterdagavond mag Blom in de tweede ronde aantreden tegen Chris Dobey.

Kevin Doets wist ook zijn plek bij de laatste 32 te bemachtigen op de Dutch Darts Championship. Na een moeizame partij rekende Doets af met Mike de Decker, die een matchdart onbenut liet.

Met een 17-darter in de eerste leg en een 100 finish in de tweede leg kwam Doets al snel op een break voorsprong. De Nederlander verzuimde 3-0 te maken en werd terug gebroken door De Decker, die daarna met een 11-darter voor de 2-2 aantekende. Even later maakte De Decker op prachtige wijze 3-3 met een 170 finish.

Daarna kwam Doets toch weer op voorsprong met een 94 finish voor 4-3. De Decker trok de stand weer gelijk via dubbel 20 en profiteerde daarna van twee missers op de dubbels van 'Hawk Eye'. Met een 16-darter kwam De Decker voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. In de tiende leg kon hij het afmaken, maar de Belg miste een matchdart op dubbel 18. Doets dwong daarna een beslissende leg af met een 13-darter en pakte daarna de overwinning met een 17-darter. In de tweede ronde mag Doets laten zien wat hij kan tegen topfavoriet Michael van Gerwen, die in de Autotron een absolute thuiswedstrijd speelt. Van Gerwen woont op slechts vijftien minuten rijden van de speellocatie in Rosmalen.

James Wade boekte een eenvoudige maar tevens belangrijke 6-0 overwinning op de Finse qualifier Teemu Harju. 'The Machine' hoefde niet eens zijn beste spel te laten zien, en dat deed hij ook niet. Wade kwam tot een gemiddelde van 85.08 en een finishpercentage van 35.3 procent.

Met zijn overwinning op Harju heeft Wade zijn prijzengeld op dit toernooi verdubbeld naar 2500 pond. Geld dat de elfvoudig major-winnaar goed kan gebruiken in de strijd om kwalificatie voor de World Matchplay in juli. Wade, die sinds 2006 altijd aanwezig was in Blackpool, bezet momenteel de laatste kwalificatieplek in de kwalificatierace.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties