Nathan Aspinall door armblessure niet op European Darts Open: ''Hopelijk is het niet iets serieus''

Nathan Aspinall behoorde tot de vijf spelers die zich vlak voor de loting van de European Darts Open in Leverkusen hadden afgemeld. De PDC gaf geen reden op voor de afmeldingen, maar 'The Asp' kwam zelf wel met een statement naar buiten.

Aspinall vertelde onlangs op de Nordic Darts Masters dat hij opnieuw last heeft van zijn arm. Tweeënhalf jaar geleden betekende dat bijna het einde van de carrière van de Engelsman. ''Mijn arm is kapot, ik ben er slecht aan toe. Maar ik doe mijn best en probeer door te gaan voor mijn fans. Het is erger (dan de vorige blessure), ik herinner me alleen waarom ik het doe. Ik probeer een glimlach op mijn gezicht te toveren, ik heb veel pijn, ik heb veel problemen op het moment, maar ik blijf vechten. Ik heb de juiste mensen om me heen en de juiste familie'', zo liet Aspinall optekenen.

Diezelfde blessure heeft Aspinall ertoe gedwongen om zich af te melden voor het Euro Tour-toernooi in Leverkusen. ''Ik moest mij terugtrekken voor dit weekend door aanhoudende problemen met mijn arm'', schrijft de regerend World Matchplay-kampioen op Instagram.

''Ik onderga vandaag een MRI-scan aan mijn elleboog, dan kunnen we zien wat het probleem is. Hopelijk is het niet iets serieus en zal een paar weken rust genoeg zijn.''

Indien Aspinall een paar weken rust gaat nemen, dan mist hij vermoedelijk ook de Players Championship-toernooien in Milton Keynes op 2 en 3 juli. Op 13 juli begint de World Matchplay. Aspinall is op dat toernooi de titelverdediger, nadat hij vorig jaar met 18-6 te sterk was voor Jonny Clayton in de finale.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties