Nederlands duo Van Gerwen en Van Duijvenbode sneuvelt tegen Schotland na zenuwslopende laatste leg

Het Nederlandse duo Michael van Gerwen en Dirk van Duijvenbode is uitgeschakeld op de World Cup of Darts. Na een 1-1 gelijke stand moest een koppelwedstrijd beslissing brengen. Die partij ging met 4-3 naar Schotland.

Van Gerwen begon zwak aan het duel tegen Henderson, maar kwam dankzij missers van laatstgenoemde toch op een 2-0 voorsprong. Het spel van de Vlijmenaar werd sterker nadat hij de verdubbeling van de voorspong in zijn schoot kreeg geworpen. In vijftien pijlen liep Van Gerwen uit naar 3-0. Henderson zette dankzij een 120-finish nog wel een leg op het scorebord, maar daar bleef het ook bij voor The Highlander. Met een 13-darter werd het 4-1 voor Van Gerwen.

Met een voorsprong op zak kon Van Duijvenbode het tegen Peter Wright beslissen voor Nederland. Met een break begon de wedstrijd goed voor de Nederlander, al miste Van Duijvenbode daarna drie darts om die break te verzilveren. Daarmee hielp hij Wright in het zadel. Hij pakte een 2-1 voorsprong en deelde daarna een tik uit door 103 te finishen. Daarmee brak hij Aubergenius, om de wedstrijd vervolgens met 4-1 te winnen.

En dus moest een koppelwedstrijd beslissing brengen. Bij een 1-1 stand maakte Van Duijvenbode een slippertje door drie darts op dubbel 14 te missen en een leg later misten zowel Van Duijvenbode als Van Gerwen een handjevol pijlen op 2-2. Schotland profiteerde en had nog één leg nodig voor de zege. Eén kans op de zege kreeg Henderson al in leg zes. Een pijl op dubbel 12 belandde op het ijzerdraad en Van Gerwen faalde niet: 3-3. In de beslissende zevende leg kreeg Henderson opnieuw twee matchdarts. Ditmaal faalde The Highlander niet.

In de halve finale spelen de Schotten tegen titelverdediger Wales. Gerwyn Price en Jonny Clayton wonnen beide singlepartijen tegen Australië.

Nederland 1 - 2 Schotland

Single 1: Michael van Gerwen (93.16) 4 - 1 (93.4) John Henderson
Single 2: Dirk van Duijvenbode (94.16) 1 - 4 (96.04) Peter Wright
Koppel: Nederland (93.97) 3 - 4 (89.27) Schotland

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties