Nederlandse sensatie Van Veen denkt nog niet aan World Cup of Darts: "Niet voor de komende twee jaar, al weet je nooit hoe snel het kan gaan"

Gian van Veen veroverde begin dit jaar zijn PDC Tour Card. Inmiddels is de 21-jarige Nederlander al opgeklommen naar de 76e plaats op de wereldranglijst.

Van Veen doet het geweldig goed in zijn debuutjaar bij de PDC. Naast zijn uitstekende prestaties op de Pro Tour wist hij zich ook te plaatsen voor het jeugd-WK en won hij de Development Tour.

Bij 433 Darts werd hem dan ook de vraag gesteld of hij in 2025 al denkt deel te mogen uitmaken van het Nederlandse team op de World Cup of Darts. "Ik denk dat 2025 sowieso nog te vroeg komt", zegt Van Veen. "Om nog veel verder op te klimmen op de wereldranglijst zal ik me op regelmatige basis moeten plaatsen voor de majors en daar ook ver zien te komen. Al weet je natuurlijk nooit hoe snel het kan gaan."

De twee hoogste geplaatste Nederlanders op de wereldranglijst mogen normaal gezien naar de World Cup of Darts. "Ik moet geduld hebben, maar in de toekomst hoop ik uiteraard wel om eens op dat toernooi te mogen spelen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties