Nicholson begrijpt er niets van: 'Waarom al die haat richting Sherrock?'

Fallon Sherrock slaagde er vorige week op Q-School niet in om een PDC Tour Card te veroveren. Ze kreeg daarvoor veel kritiek op sociale media, maar analist Paul Nicholson verdedigt haar in zijn column bij Sportinglife.

Nicholson merkte dat er op sociale media veel mensen tevreden waren dat Sherrock geen Tour Card veroverde. “Ik vraag me oprecht af vanwaar al die haat richting haar komt. Ze heeft niets gedaan om iemand of iets op te hitsen. In feite is ze vanaf het begin stijlvol geweest. Ze roemde Lisa Ashton's prestaties, feliciteerde anderen, vierde haar eigen prestaties en deed steeds haar best.”

Opgehemeld

“Natuurlijk hebben analisten als Wayne Mardle en Laura Turner - en ook spelers als Peter Wright - haar opgehemeld voor een selectie voor de Premier League, maar hun redenen zijn heel eerlijk gebaseerd op haar onmiskenbare genialiteit op het podium vorig jaar en ook op de onmiskenbare wijdverbreide aantrekkingskracht die ze heeft”, vervolgt Nicholson. “Het is overigens prima om het constructief oneens te zijn met deze standpunten, maar waarom zou je haat zaaien en iemand bespotten om zijn mening? En richt het zeker niet op Fallon. Dat Sky Sports montages over Fallon maakt, is niet haar schuld en het is ook niet haar idee!”

Het valt Nicholson echter op dat Sherrock er goed mee omgaat. “Haar reactie op kritiek en verwijten is altijd stijlvol, met stilte. Ze twittert alleen als ze het echt wil en met iets positiefs. Ze heeft nooit een reflexmatige reactie - vooral niet op negativiteit. De grootmoedige manier waarop ze iedereen feliciteerde die een Tour Card veroverde op Q School, vatte haar samen. Ze heeft een ongelooflijke ruggengraat, ze neemt alles op de koop toe en dan gaat ze verder en zoekt naar de volgende uitdaging. Konden anderen maar net zo zijn.”

Vergelijking met eigen carrière

Nicholson haalt een anekdote op uit zijn eigen carrière. “In 2009 toerde ik de wereld rond met Mark Walsh, die een geweldige speler was en door iedereen werd gerespecteerd. Hij vond dat ik minder bereikte dan hij, maar ik kreeg meer krantenkoppen en aandacht omdat ik een extravagante persoonlijkheid was. Hij had gelijk en denkt waarschijnlijk hetzelfde over Fallon Sherrock. Maar in deze tijd is dat goed, want de sport heeft zo'n opvallende spelers nodig om kijkers te trekken, op te vallen en discussie te creëren. Ze is jong, heeft uitstekende capaciteiten, een immens karakter en wordt ook gebruikt als drijvende kracht om meer vrouwen in het spel te brengen.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties