Nicholson denkt aan nieuw format voor Premier League: "Zou me niet verbazen dat er dit jaar twaalf spelers worden uitgenodigd"

Donderdag 2 februari gaat de Premier League van start. Het is nog steeds afwachten welke spelers dit jaar worden uitgenodigd voor deze PDC-major.

Vorig jaar werd het concept van de Premier League aangepast, zo mochten er slechts acht spelers deelnemen. Die acht speelden elke week in toernooivorm tegen elkaar, zo werden er op dezelfde avond kwartfinales, halve finales en uiteraard de finale afgewerkt.

Paul Nicholson, voormalig majorwinnaar, denkt echter dat de PDC dit nieuwe concept mogelijk alweer overboord gooit. "Ik zou eigenlijk niet verbaasd zijn als er een late verandering in het format komt om ruimte te maken voor meer dan acht spelers, omdat er vroeger natuurlijk tien deelnemers waren. Zelfs als ze er twaalf van maken, zou ik niet geschokt zijn", zegt Nicholson tegenover Sportinglife.

Twee divisies

Onder fans werd ook al het idee geopperd om twee divisies te maken, waarbij elke divisie om de twee weken in actie komt. "Hierdoor zouden niet alleen meer spelers kunnen meedoen, maar ook meer rust krijgen in wat al een zeer hectisch seizoen is voor degenen die bij het toernooi betrokken zijn", zegt Nicholson.

Toch ziet Nicholson ook nadelen aan dit format. "Het grote probleem met dit idee is dat tickethouders hun favoriete spelers misschien niet te zien krijgen. Stel je voor dat je een enorme Michael van Gerwen-fan bent die in Belfast woont en een kaartje hebt, maar zijn divisie komt die week niet in actie. Als je de toppers gelijk over beide divisies verdeelt, dan zie je bijvoorbeeld Michael van Gerwen tegen Gerwyn Price pas op de play-off avond."

Elite-evenement

"Ik denk dat je het bij één divisie van de elite moet houden. Als je naar twee divisies gaat dan moet het format veel korter zijn en heb je ze allebei op dezelfde avond. Het is een elite-evenement en ik zie de PDC of Sky Sports zulke radicale veranderingen niet maken."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties