Nicholson doet gewaagde uitspraak: 'Adams had ook in de PDC enkele majors gewonnen' | Dartsnieuws.com

Nicholson doet gewaagde uitspraak: 'Adams had ook in de PDC enkele majors gewonnen'

Veel spelers maakten hun debuut bij de BDO en stapten nadien over naar de PDC. Martin Adams bleef echter zijn hele carrière trouw aan de BDO. Paul Nicholson gaat in zijn column bij Sportinglife dieper in op de vraag of Adams ooit de overstap had moeten wagen.

Nicholson is alvast duidelijk. "Van alle spelers die nooit zijn overgestapt naar de PDC is Adams de grootste kampioen en de meest loyale BDO-speler van de voorbije twintig jaar. Zowat iedere gezaghebbende stem in de dartswereld is ervan overtuigd dat Adams ook in de PDC succes zou gehad hebben, ook als dat zou gebeurd zijn voor de periode dat hij driemaal de Lakeside en evenveel keer de Masters won."

"Rond de eeuwwisseling waren er competities waardoor ook BDO-spelers zich konden plaatsen voor de World Matchplay en World Grand Prix", vervolgt Nicholson. "Martin bereikte zo in 2001 de halve finales op de World Matchplay en de kwartfinales op de World Grand Prix. Ook veel later, in 2016 op de Grand Slam, zagen we waartoe hij nog steeds in staat was toen hij de groepsfase van de Grand Slam of Darts overleefde. Als je zijn talent vergelijkt met de topspelers van toen dan ben ik er zeker van dat hij enkele majors zou gewonnen hebben in de PDC."

Gemiddeldes

Nicholson schenkt overigens niet al te veel aandacht aan de lagere gemiddeldes op Lakeside. "Heeft het te maken met het feit dat de BDO-spelers minder tv-toernooien spelen of met de zaal en de sfeer daar? Feit is dat een speler als Glen Durrant, die op Lakeside maar één keer een gemiddelde van boven de honderd gooide, nu wel vlot meedraait met de toppers in de PDC. Ik denk dat Adams altijd zal herinnerd worden als een fantastische speler die kan terugkijken op een prachtige carrière. Het enige waarvan hij misschien spijt zal hebben is dat hij meer geld had kunnen verdienen bij de PDC."

Lees meer over:
PDC Martin Adams Paul Nicholson

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties