Nicholson geeft zijn top-5 van beste spelers die nooit een PDC-major wonnen

Wie zijn de beste darters die nooit een PDC-major wisten te winnen? Paul Nicholson geeft alvast zijn top-5 in zijn column bij Sportinglife.

Nicholson start met Terry Jenkins. "Hij verloor maar liefst negen majorfinales en speelde lange tijd mee aan de top, hoewel darts voor hem slechts een hobby was. Volgens mij is hij de beste speler die nooit een major wist te winnen. Tussen 2006 en 2012 was hij één van de allerbeste spelers ter wereld, jammer genoeg liep het in die majorfinales telkens mis, al verloor hij telkens tegen grote namen. Terry was bovendien één van de meest populaire spelers op het circuit en iedereen zou hem die grote titel echt gegund hebben."

'The King'

Als tweede komt Mervyn King aan bod, die afgelopen weekend zijn zevende majorfinale bij de PDC verloor, bij de BDO won hij wel enkele majors. "Wanneer het op talent en toewijding voor de sport aankomt staat Mervyn ook heel hoog op het lijstje. Hij toonde afgelopen weekend weer dat er nog steeds met hem rekening moet worden gehouden. Zijn beste kansen zijn sowieso op de iets kortere toernooien, bij een WK of World Matchplay begint zijn leeftijd misschien wel in het nadeel te spelen."

Vervolgens komt Nicholson uit bij Ian White. "Hij haalde nog geen majorfinale maar won wel al bijzonder veel andere toernooien. Iedereen op het circuit weet wat voor een fantastische speler hij is, maar op televisietoernooien wil het voorlopig maar niet lukken. Ook al is hij intussen 50, hij zal blijven proberen al wordt de druk uiteraard telkens groter."

Het ongelooflijke talent van Michael Smith

Michael Smith wordt al een toekomstig majorwinnaar genoemd sinds 2011, toen hij zijn eerste toernooi in de PDC won. "Het leek toen eerder vroeg dan laat te gaan gebeuren maar ondertussen is hij 30 en heeft hij al vijf majorfinales verloren en nog geen enkele gewonnen. Hij worstelt soms met het mentale aspect van de sport maar op basis van zijn ongelooflijke talent moet hij gewoon ooit een major winnen."

Als laatste komt Dave Chisnall aan bod, de man die al vijf majorfinales verloor. "Dave heeft natuurlijk de pech gehad dat hij die finales verloor van Michael van Gerwen en Phil Taylor, de twee beste darters uit de geschiedenis. Hij mist misschien net dat half procentje geloof in zichzelf om het ook in grote finales af te maken."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties