Nicholson tipt toekomstige major-winnaar: 'Ik denk dat hij in de komende twaalf maanden een major gaat winnen'

Luke Humphries won dit jaar al vier toernooien op de European Tour en twee Players Championships. De 27-jarige Engelsman wordt dan ook door veel volgers naar voren geschoven als een toekomstig majorwinnaar.

Paul Nicholson, zelf voormalig majorwinnaar en tegenwoordig aan de slag als analist, waarschuwt echter. "Het is niet omdat je al enkele toernooien in het PDC-systeem hebt gewonnen, dat je automatisch in aanmerking komt voor die grote cheque en trofee; vraag maar aan Terry Jenkins en Dave Chisnall, die meerdere majorfinales verloren."

Humphries werd recent voor het eerst vader. "Als hij gelukkig is in zijn persoonlijke leven zal zijn leven natuurlijk meer betekenis krijgen, en we hebben in het verleden gezien wat het vaderschap voor anderen heeft betekend."

Consistentie

Nicholson is ook onder de indruk van Humphries' resultaten dit jaar. "Als je zijn statistieken van 2022 nader bekijkt, zijn ze bemoedigend. Hij heeft dit kalenderjaar 106 wedstrijden gespeeld, met een gemiddelde van 97,72 op het moment dat dit artikel wordt gepubliceerd. Dat is onmiskenbaar elite niveau. Voeg aan de zes overwinningen dit jaar nog twee finales, drie halve finales en negen kwartfinales toe. Het woord consistentie wordt tegenwoordig veel te veel gebruikt, maar in dit geval volledig terecht."

Humphries begint aan het European Championship (dat morgen in Dortmund van start gaat) als eerste reekshoofd. "Misschien is dit toernooi wel de beste kans voor hem om verder door te breken in de top tien van de wereld. Ik zeg verder omdat hij nu op een persoonlijk beste nummer 9 staat. Hij weet hoe hij moet winnen op een Europees PDC-podium, hij kan zijn tempo bepalen en ontspannen of opgepompt spelen en als je kijkt naar alle stappen die hij in zijn PDC-jaren heeft gezet, heeft hij het allemaal in volgorde gedaan, een beetje zoals een zekere Joe Cullen die om andere redenen ook een doorbraakseizoen beleeft."

Majorwinst

Nicholson concludeert: 'Het ligt volgens mij in zijn hand om een van de beste spelers ter wereld te worden. Wat doen alle spelers van wereldklasse als ze zelfverzekerd zijn en winnen? Ze gooien en laten het er moeiteloos uitzien. Dat is precies wat Luke op dit moment doet. En ja, ik steek mijn nek uit. Ik denk dat hij in de komende twaalf maanden een major gaat winnen. Ben ik bevooroordeeld omdat ik Luke een tijdje heb gecoacht en advies heb gegeven? Ik heb niet veel gedaan. Hij deed alles", besluit Nicholson.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties