Fans zetten petitie op om Smith-Neale zijn gewonnen Tour Card te ontnemen

Op de slotdag van Q-School veroverde Adam Smith-Neale een Tour Card voor de komende twee jaar. Maar daar zijn buiten de 29-jarige Engelsman bijzonder weinig mensen tevreden mee.

Smith-Neale veroverde in 2011 al eens een Tour Card, maar verloor die vrij snel opnieuw. Nu keert hij dus terug op de Pro Tour. "In al de tijd dat ik bij de sport betrokken ben geweest, heb ik nog nooit iemand gekend die zo onpopulair is onder de darters als Adam Smith-Neale," vertelde Paul Nicholson, zelf ook geen onbesproken figuur, aan Sporting Life. "En dat zegt wel iets, gezien de concurrentie voor die eer!"

Beschadigde reputatie

"Hij heeft op zijn zachtst gezegd een beschadigde reputatie door zijn gedrag buiten de oche en nu heeft hij de kans om dat te herstellen", vervolgt Nicholson. "Er zit echter een doelwit op zijn rug en als hij in actie komt op de Pro Tour, zullen veel spelers hem willen vloeren en het zwijgen opleggen."

Na het veroveren van zijn Tour Card waren er tal van negatieve reacties te lezen op sociale media. "De fans mogen hem niet en hebben zelfs een petitie opgezet om zijn Tour Card af te nemen! Ik kan me niet herinneren dat dat ooit met iemand anders is gebeurd."

Incident met Whitlock

Smith-Neale, die in 2018 de Winmau World Masters won, moest enkele weken later op Lakeside aantreden met krukken, nadat hij zijn been had gebroken. "Veel spelers moesten toen lachen omdat hij degene was die ooit op Simon Whitlock zijn enkel sprong en er zo voor zorgde dat Simon enkele toernooien niet kon spelen. Sindsdien is het niet meer hetzelfde geweest."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen