Nicholson pleit voor aanpassing format World Cup of Darts: 'Er zouden meer dubbelwedstrijden moeten zijn'

Donderdag gaat in het Duitse Jena de World Cup of Darts van start. Paul Nicholson, voormalig deelnemer met Australië, blikt in zijn column bij Sportinglife vooruit op dit toernooi.

"Uit mijn ervaring als commentator en als speler blijkt dat sommige deelnemers veel meer naar dit evenement uitkijken dan anderen. België is zo'n land waarvoor de World Cup of Darts bijzonder belangrijk is, kijk maar naar hoe Kim Huybrechts in de loop der jaren heeft gevierd en hoe goed hij presteert. Hij zou dit waarschijnlijk meer dan wie ook willen winnen en hoewel hij het vroeger graag met zijn broer had gedaan, heeft hij in Dimitri Van den Bergh duidelijk een nog betere partner om een gooi naar de eindwinst te doen", aldus Nicholson.

Nicholson was in 2012 met Australië verliezend finalist op de World Cup of Darts. "Ik weet dat het lijkt alsof ik meer van de World Cup of Darts heb genoten dan van enig ander evenement, maar ik voelde eigenlijk meer druk door voor Australië te spelen. Ik had het vuur in me dat ik hen wilde terugbetalen voor alles wat ze voor mijn carrière hebben gedaan en achteraf gezien heb ik mezelf te veel onder druk gezet. Ik was er in 2012 belachelijk dichtbij tegen Engeland en ik denk dat die druk een doorslaggevende factor was om uiteindelijk toch niet te winnen. Ik vond het een geweldig toernooi, maar het brak ook verschillende keren mijn hart", zegt Nicholson.

Dubbelwedstrijden

Op de World Cup of Darts is er alleen in de eerste ronde met zekerheid een dubbelwedstrijd. Er is geen twijfel over mogelijk - er zouden dubbelwedstrijden moeten zijn in elke wedstrijd op de World Cup. Ik weet niet eens waarom dat nog niet van kracht is. Het is het spannendste onderdeel van de World Cup en het brengt zowel fans als spelers in beweging. Ik heb zelf in het toernooi gespeeld, het geeft je dat element van twijfel en je hebt chemie met je partner nodig. Ik heb altijd veel geluk gehad als het op dubbelwedstrijden aankwam, want Simon Whitlock is een van de beste dubbelspelers die de wereld ooit heeft gezien en het maakt niet uit met wie hij speelt. Hij kent de complexiteit ervan en zorgt dat die chemie er komt", besluit 'The Asset'.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties