Nicholson schuift Van Gerwen naar voor als WK-favoriet: "Is al te lang geleden dat hij wereldkampioen werd"

Donderdag gaat in Alexandra Palace het PDC-WK van start. Paul Nicholson, voormalig majorwinnaar en tegenwoordig actief als commentator, schuift Michael van Gerwen naar voor als eindwinnaar.

Nicholson hoeft niet lang na te denken over wie zijn WK-favoriet is. "Michael van Gerwen won dit jaar met de Premier League, World Matchplay en World Grand Prix al drie van de vier belangrijkste PDC-majors, daar zal hij nu het WK nog aan willen toevoegen. Bovendien is het al te lang geleden (2019) dat hij nog eens wereldkampioen werd, hij zal er nu extra op gebrand zijn", zegt Nicholson tegenover Tungsten Tales.

"Hij speelt dit jaar met veel meer vertrouwen dan de voorbije jaren, dat zie je aan alles", vervolgt Nicholson. "Samen met Chris Mason heb ik ook zijn techniek geanalyseerd en die is er ook nog verbeterd."

Klik hier om mee te doen aan het WK Darts Spel en win 2.500 euro. Of klik hier om mee te doen aan het GRATIS WK Spel.

Outsider Rock

Eén van de grootste outsiders voor de wereldtitel is misschien wel de jonge Noord-Ier Josh Rock. "Hij heeft er een fenomenaal eerste jaar op de Pro Tour opzitten, maar we moeten opletten dat we niet teveel druk leggen op die jongen. Al is zijn talent uiteraard onmiskenbaar."

Voor het eerst zijn er ook drie vrouwen bij op het PDC-WK. "Het heeft veel te lang geduurd, maar het is geweldig dat er nu meer kansen zijn voor de dames binnen de PDC. Er is veel discussie geweest over de uitnodiging van Fallon Sherrock, maar ik vind dat ze die verdiend heeft. Ik ben er overigens van overtuigd dat als Beau Greaves zich niet had geplaatst via de Women's Series, ze ook een uitnodiging zou hebben gekregen. Van een voorkeursbehandeling voor Fallon is volgens mij dus geen sprake."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties