Nicholson vindt wildcard voor Sherrock de juiste beslissing: "Het is niet ten koste van iemand anders gegaan"

Fallon Sherrock mag dit jaar opnieuw deelnemen aan het PDC-WK. De 28-jarige Engelse kreeg begin deze week een wildcard toebedeeld door de PDC.

Die beslissing riep de nodige controverse op, maar Sherrock krijgt steun van collega-darter Paul Nicholson. "Ik ben erg blij dat Fallon mag deelnemen aan het WK, niet alleen voor wat ze in haar carrière heeft gedaan, maar ook voor haar prestaties in 2022. Veel mensen richten zich op wat ze dit jaar niet heeft gedaan, zoals het niet winnen van veel wedstrijden in de World Series, niet uit haar Grand Slam of Darts-groep komen en derde worden in de Women's Series Order of Merit, waarvan iedereen eerder dacht dat het haar een deelname aan het WK had gekost", zegt Nicholson tegenover Sportinglife.

Moeilijke planning

"Maar ze was aanwezig op veel Women's Series-toernooien voordat Beau Greaves aan haar zegetocht begon", vervolgt Nicholson. "En ze zou waarschijnlijk tweede zijn geworden in de Order of Merit achter Lisa Ashton, als ze had kunnen deelnemen aan de toernooien die ze in augustus miste en die botsten met de World Series. Die planning was een moeilijke beslissing en uiteindelijk kostte het haar waardevolle punten in de race om in de top twee te eindigen."

"Ze won uiteraard ook de inaugurele Women's World Matchplay, het enige vrouwelijke grote televisietoernooi van de PDC op dit moment en ik vind het logisch dat de winnaar daarvan ook mag deelnemen aan het WK", aldus Nicholson.

Er werd door sommige mensen ook geopperd dat Sherrock zo mogelijk de plaats inneemt van een andere speler, zo zijn er op het PDPA-kwalificatietoernooi (voor Tour Card-houders) komend weekend nog slechts twee plaatsen te verdienen voor het WK. "Maar als je terugkijkt op het PDPA-kwalificatietoernooi van de afgelopen tien jaar, was er soms maar één plaats voor het WK te winnen. Het is nooit in steen gebeiteld hoeveel kwalificaties eruit zullen komen. Er zijn er nog zeker twee beschikbaar - en vrijwel zeker drie als de reeds gekwalificeerde Josh Rock deze zondag het wereldkampioenschap voor jeugd kan winnen. Als Fallon niet de plek had gekregen voor het winnen van de Women's World Matchplay, dan zou het PDPA-kwalificatie-toernooi er vier voor het grijpen hebben! En je kunt er gemakkelijk voor pleiten dat dat te veel is."

Niet zeuren

Nicholson vindt dan ook dat er niet teveel moet gezeurd worden. "Toen ik speler was, heb ik nooit geklaagd over het aantal beschikbare plekken in het laatste kwalificatie-evenement. Als je niet goed genoeg bent om binnen de 32 kwalificatieplaatsen te eindigen die buiten de top-32 van de wereld vallen, dan verdien je het niet echt om daar te zijn. Het PDPA-kwalificatietoernooi is in feite een laatste kans, een bonusmogelijkheid om je nog voor het WK te plaatsen. Niemand mag ervan afhankelijk zijn. Van alle spelers die er ooit zijn doorgekomen, kan ik er maar één bedenken die een geweldige run heeft gemaakt op het WK en dat is Jamie Lewis toen hij de halve finales bereikte in 2018."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties