Nicholson wijst op belang van Whitlock: 'Hij heeft het darten populair gemaakt in Australië'

Simon Whitlock is ondertussen één van de ouderdomsdekens op de PDC Pro Tour. The Wizard is echter nog niet meteen van plan om er mee op te houden.

Whitlock is afkomstig van Hornsby in Australië, maar vestigde zich jaren geleden in Engeland om voluit voor zijn dartscarrière te gaan. "Het was mijn droom om me hier te kunnen vestigen en het wekelijks tegen de beste spelers ter wereld op te nemen. Mijn hoogtepunt, naast het winnen van het EK in 2012, is ongetwijfeld de finale van het PDC-WK 2010 tegen Phil Taylor. Ik was toen zo goed voorbereid op het WK, ik wist gewoon dat ik de finale zou halen. Jammer genoeg bleek Phil in die finale, gesteund door het thuispubliek, te sterk."

Iemand die goed kan inschatten wat Whitlock voor het Australische darts betekend heeft is Paul Nicholson, die zelf jarenlang voor Australië uitkwam. "Tony David won in 2002 het BDO-WK en zelf won ik de Players Championship Finals in 2010. Maar dat kreeg veel minder aandacht in Australië. Nee, het is Simon die darts er populair heeft gemaakt, hij heeft een massa fans in zijn thuisland. Zonder hem waren er ook nooit World Series in Australië geweest, zegt Nicholson.

Nog lang niet stoppen

Whitlock is er inmiddels 53, maar denkt nog niet aan stoppen. "Ik ben nog de hele tijd bezig met hoe ik me kan verbeteren. Welk materiaal me voordeel kan opleveren, hoe ik anders kan trainen en ga zo maar door. Zolang die passie aanwezig is blijf ik spelen", besluit Whitlock.

Lees meer over:
PDC Simon Whitlock

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties